КС не вистачило документів від Мінюсту

Четвер, 2 квітня 2015, 12:07

Конституційний Суд розпочав розгляд справи щодо недоторканності народних депутатів і суддів вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Представляти інтереси Міністерства юстиції до КС прибула перший заступник міністра Наталія Севастьянова замість міністра Павла Петренка.

Водночас Севастянова не надала належним чином оформлених документів, і за її присутність на засіданні проголосували лише 5 суддів Конституційного Суду, проти - 9, а для будь-якого результативного рішення в цьому випадку необхідно 10 голосів.

Також на засіданні КС у четвер немає представників Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. У засіданні КС оголошено коротку перерву.

Як відомо, до КС надійшло подання Верховної Ради з проханням надати висновок про відповідність законопроекту про внесення змін до Конституції щодо недоторканності народних депутатів і суддів.

Як відомо, законопроект про внесення змін до Основного закону розглядається Верховною Радою за наявності висновку Конституційного суду щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування