Пацієнти просять Квіташвілі почати закуповувати ліки у квітні

Четвер, 2 квітня 2015, 12:42

23 громадські організації пацієнтів просять міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі розпочати проведення державних закупівель ліків до 30 квітня.

Про це на прес-конференції про проблеми з питань держзакупівель ліків заявила виконавчий директор благодійного фонду "Пацієнти України" Ольга Стефанишина, повідомляють "Українські новини".

За її словами, у 2015 році Міністерство охорони здоров'я критично спізнюється з проведенням процедури закупівель.

"МОЗ наступає на граблі минулого року, коли оголошення із закупівлі ліків починають затягувати. Відповідно, потім ліки вчасно не потрапляють у лікарні", - зазначила Стефанишина.

Вона повідомила, що 23 громадські організації пацієнтів підписали відкрите звернення до Квіташвілі з вимогою оприлюднити річний план із закупівель ліків до 9 квітня, а також оголосити про проведення процедури держзакупівель ліків до 30 квітня.

Організації пацієнтів просять міністра залучити їх представників до роботи експертно-технічної групи, яка складає список ліків, які будуть закуповуватися Міністерством охорони здоров'я.

Крім того, організації пацієнтів просять Квіташвілі включити загальнодержавні програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" і "Централізовані заходи для лікування онкохворих дітей" в переддень програм, в рамках яких медикаменти будуть закуповуватися спеціалізованими міжнародними організаціями.

Як відомо, за даними МОЗ державне фінансування державних програм і централізованих заходів у сфері охорони здоров'я становить 48,24% в 2015 році.

Минулого року були величезні проблеми через невчасну закупівлю ліків та розхідних матеріалів для пацієнтів, а також через проблеми з фінансуванням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування