Підполковнику СБУ, який хотів працювати на бойовиків, світить від 8 до 15

Понеділок, 20 квітня 2015, 11:57

Закінчено розслідування щодо підполковника Служби безпеки, якого звинувачують у сприянні діяльності терористичної організації.

Про це на своєму сайті повідомляє у понеділок головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Зазначається, що військова прокуратура Сумського гарнізону Центрального регіону закінчила досудове розслідування кримінального провадження щодо підполковника СБУ, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації), ч.2 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що протягом 2014 – 2015 років згадуваний офіцер кілька разів здійснював виїзди на підконтрольну бойовиками територію Донецької області, а також на територію АР Крим та до м. Ростов-на-Дону (РФ), де встановлював контакти з керівництвом терористичної організації "ДНР" та з співробітниками Федеральної служби безпеки РФ з метою працевлаштування в так званому "міністерстві державної безпеки ДНР".

Окрім того, вказаний працівник СБУ неодноразово, без поважних причин, не з’являвся на службі.

Санкція за найтяжчий злочин, у якому підозрюється підполковник, а саме створення терористичної групи чи терористичної організації передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування