Крім США українську армію будуть навчати військові з Канади, Польщі та Британії

Понеділок, 20 квітня 2015, 14:14

У навчанні українських військових, крім американських фахівців, будуть брати участь представники Збройних сил Великобританії, Канади та Польщі.

Про це заявив президент Петро Порошенко на церемонії відкриття українсько-американських військових навчань "Фиарлес Гардіан – 2015" на Яворівському полігоні у Львівській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені приємно повідомити, що до наших американських партнерів, які надсилають до нас своїх представників Збройних сил, приєдналися Великобританія, Канада, Польща і багато інших країн", – сказав він.

На думку Порошенка, це свідчить про якісно нову військову співпрацю інших країн з Україною.

"І ті, хто працює в об'єднаному комітеті з питань співпраці та оборонного реформування, недарма їдять свій хліб", – вважає він.

Раніше прем'єр Канади Стівен Харпер і міністр оборони Джейсон Кенні повідомили про рішення направити в Україну групу з 200 військових інструкторів. Передбачається, що канадці приєднаються до військових інструкторів зі США і Великобританії на заході України на початку літа 2015 року і пропрацюють там до 31 березня 2017 року. Більшість канадських інструкторів розмістяться у місті Яворів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...