Козаченко вважає, що в неї намагаються забрати важливі для люстрації документи

Вівторок, 21 квітня 2015, 11:17

Голова департаменту Мінюсту з люстрації Тетяна Козаченко вважає обшуки, які проводяться в неї та її заступника, тиском у зв’язку з її професійною діяльністю.

Про це вона заявила в коментарі "Українській правді".

"Занадто багато чиновників зацікавлені в тому, щоб люстраційні процедури в Україні не відбулися. Але когось конкретно я не можу з цим пов'язувати", - сказала Козаченко.

Вона не виключила, що обшуки можуть бути пов’язані з фальшивим листом Ганни Ігнатенко, яка підпадала під люстрацію, однак в листі стверджувалось, що вона може продовжувати обіймати свою посаду.

"Якщо це дійсно пов’язано з цим листом, то мене це дивує. Бо я не тільки знайшла той лист, ми його вициганили з ДФС, оприлюднили, змусили людину звільнити. Але жодного разу мене не опитували з цього приводу, не викликали", - обурилась Козаченко.

"Проводити обшук в такий спосіб – це виключно тиск, аби скористатися тією ситуацію, щоб дістатися до планів, документів, які є в провадження департаменту", - вважає вона.

"Якщо б мене кудись викликали, задали б якісь питання, якщо б я знала, що є якісь кримінальні провадження, я б зрозуміла. В мене понад 15 років правозахисна практика.  А ця перевірка - це виключна можливість дістатися до інформації, до документів", - вважає голова департаменту.

"Це документи прокуратури, щодо тих осіб, які перевірялися на люстрацію. Які посади вони і коли займали, тощо. Фактично вони можуть в тому числі забрати документи по людях, як підлягають люстрації, таким чином дати їм можливість уникнути цього", - сказала Козаченко.

При цьому вона здивувалася, що обшук хочуть провести в неї вдома, оскільки всі ці документи зберігаються на роботі.

Козаченко також зазначила, що документи про обшук оформлені неналежним чином.

"В документах навіть не написали, кому доручено провести обшук. обшук проводить головне слідче управління МВС".

Наразі Козаченко не впускає нікого у свою квартиру.

"Я їх зараз не запускаю, адвокати виясняють повноваження людей, які до мене прийшли. На роботі одночасно вони проводять обшук в декількох місцях", - додала вона.

Як повідомляє кореспондент УП, в самому приміщенні Мінюсту слідчі з понятими закрилися в кабінеті Козаченко і нікого не пускають всередину, проводять обшук.

Як відомо, 16 березня стало відомо, що перша заступниця міністра юстиції Наталія Севостьянова незаконно видала так звану "люстраційну" індульгенцію заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

У той же день Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що "люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук "окремих творчих чиновників".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування