Соболєв: 12 із 17-ти суддів КС – досі люди Януковича, це загроза

Вівторок, 21 квітня 2015, 11:28

Голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв виступає за очищення Конституційного Суду від призначенців Віктора Януковича.

Із трибуни Верховної Ради він подякував тим, хто прийшов до КС минулого тижня, "щоб зупинити там реванш".

"Конституційний Суд зараз є місцем, яке вкрай потребує очищення. Він загрожує існуванню нашої держави", - сказав Соболєв.

"12 із 17-ти суддів Конституційного Суду – далі є людьми Віктора Януковича, у будь-який момент вони можуть визнати його президентом, вони можуть приєднати Україну до Росії, вони можуть прийняти будь-яке рішення, про яке їх попросять люди, які їх туди (у КС) ставили", - заявив він.

Соболєв наголосив, що тому треба продовжувати очищення влади.

"Очищення Конституційного Суду має бути одним із пріоритетів. Для цього є дуже простий крок. Генеральна прокуратура вже рік не може розслідувати справу про участь суддів КС у узурпації влади Віктором Януковичем", - сказав депутат.

"Давайте організуємо парламентський контроль за завершенням цього розслідування, викинемо людей Януковича з Конституційного Суду і відкриємо їм добрі, нормальні камери у в’язниці", - заявив Соболєв.

Він також запропонував звернутися до активістів, аби вони представили кандидатів у Вищу раду юстиції.

"Щоби ми делегували у Вищу раду юстиції не своїх людей, які працюють у пов’язаних адвокатських компаніях чи, не дай Боже, представляють депутатський корпус, – щоби ми відправили туди справжніх правників, які пройдуть перевірку громадськості і разом будуть очищувати правосуддя", - додав Соболєв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування