Шокін просить ВСУ посприяти затриманню судді з Одещини

Вівторок, 21 квітня 2015, 11:46

Генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Верховного Суду України з клопотанням про внесення до Верховної Ради країни подання про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для одного з суддів господарського суду Одеської області.

Про це повідомили у ГПУ.

Згідно з повідомленням, також генпрокурор вніс подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від посади.

"Генеральною прокуратурою розслідується кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди суддею господарського суду Одеської області за ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, або вчинене службової особою, яка займає особливо відповідальне становище)", - йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, суддя вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі понад 500 тис. гривень за часткове задоволення позовних вимог у господарській справі.

Після одержання хабара суддя був затриманий правоохоронними органами. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 368 КК України.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування