МВС вважає Козаченко, яка оприлюднила фіктивний лист, причетною до його фальсифікації?

Вівторок, 21 квітня 2015, 11:51

Обшук у посадовців Мін’юсту проводиться на прохання міністра юстиції Павла Петренка за фактом підроблення документу, яким давалася "люстраційна індульгенція" Ганні Ігнатенко.

Про це повідомляє прес-служба МВС, яка щоправда не вказує прізвище людини, щгодо якою було підроблено лист.

"Головним слідчим управлінням МВС України за зверненням Міністра юстиції Павла Петренка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України", - повідомили в МВС.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 13 лютого цього року невідома особа підробила лист Міністерства юстиції, адресований заступнику начальника ГУ ДФС у м. Києві, про те, що відносно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 Закону України "Про очищення влади", - нагадали в МВС.

"У вівторок, 21 квітня, на підставі ухвал Печерського райсуду м. Києва проводиться ряд обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу", - наголосили в МВС.

"Зокрема, обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем мешкання керівництва Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника Головного управління ДФС у м. Києві та в приміщенні цієї установи", - додали в МВС.

Як відомо, Голова департаменту Мінюсту з люстрації Тетяна Козаченко у коментарі "Українській правді" повідомила, що була ініціатором оприлюднення листа за підписом першої заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, яким незаконно видавалась так звана "люстраційна" індульгенція заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко  заявив, що "люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук "окремих творчих чиновників".

Водночас за інформацією "Української правди", жодних обшуків у Севостьянової не проводиться.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування