ООН за допомогою РФ підрахувала, скільки в Росії переселенців з України

Вівторок, 21 квітня 2015, 16:58

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) ООН, зараз в Росії перебувають близько 30 тисяч переселенців з України.

Про це в ході брифінгу повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

"Наше посольство у Москві звернулося за роз'ясненнями до представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в РФ Баису Вак-Войя, який повідомив, що, згідно зі статиститкою, УВКБ ООН може підтвердити наявність в Росії лише 30 тисяч переселенців з України, які натепер перебувають на території Ростовської області", - заявив Перебийніс.

За його словами, за даними представника Верховного комісара, російська сторона не завжди дозволяє відвідувати місця розміщення переселенців.

"У зв'язку з цим назвати навіть приблизну кількість переселенців на території РФ не є можливим, тому у своїх звітах УВКБ ООН завжди посилається на те, що ці цифри засновані на даних, що надаються міграційною службою Росії", - зазначив Перебийніс.

Також речник МЗС зазначив, що Вак-Войя спростував інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ про нібито наміри російського представництва УВКБ ООН направити місію в Україну.

"Він підкреслив, що повноваження російського представництва УВКБ ООН поширюється тільки на територію Росії, тому посилати якісь місії в Україні не входить в його компетенцію", - зазначив Перебийніс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування