АТБ домагатиметься позбавлення мандатів депутатів, які запропонували націоналізацію

Середа, 22 квітня 2015, 17:58

Мережа супермаркетів АТБ, яку низка депутатів запропонували націоналізувати, назвала таку пропозицію незаконною і заявила про намір домагатися позбавлення ініціаторів депутатської недоторканності.

Про це повідомляє "Асоціація ритейлерів України" з посиланням на повідомлення компанії.

Як відомо, депутати мотивували свій законопроект тим, що мережа супермаркетів активно розвивалася в часи Януковича, а також тим, що її співвласник – російський олігарх Костянтин Малафєєв – начебто фінансує терористів на Донбасі.

У свою чергу в компанії стверджують, що ці звинувачення безпідставні.

"Аргументація цього документа, який нібито спрямований на недопущення фінансування тероризму та незаконних збройних формувань, на 100% є такою, що не відповідає дійсності. Не існує ніяких достовірних фактів, що свідчать про причетність компанії або її окремих працівників до будь-яких дій, які суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України", – сказано в повідомленні.

У компанії також нагадали, що самі постраждали від дій бойовиків, які в зоні АТО відібрали понад 150 магазинів і складів, організувавши на їх базі "республіканські супермаркети", що принесло мережі мільярдні збитки.

"Фактично йдеться про заклик до перерозподілу власності в країні в позаекономічному і позасудовому порядку, що завдає непоправної шкоди міжнародному реноме нашої держави та довірі до неї зарубіжних інвесторів", – вважають в АТБ.

Також в мережі запідозрили, "що проект закону є замовним та ініційований з причин особистої неприязні певних осіб до керівництва Корпорації АТБ".

У зв'язку з цим корпорація має намір звертатися в українські та міжнародні суди "з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації, а також ініціювати позбавлення авторів документа депутатської недоторканності у встановленому чинним законодавством порядку".

Компанія також звернулася за допомогою до бізнес-омбудсмена України Альгірдаса Шеремета.

Як відомо, законопроект про націоналізацію запропонували Олег Ляшко, Тетяна Чорновіл, Михайло Гаврилюк, Семен Семенченко, Ігор Луценко, Сергій Трегубенко, Володимир Парасюк та інші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування