На Куликове поле 2 травня будуть пропускати через рамки металошукачів - Одеська ОДА

Середа, 22 квітня 2015, 23:05

Міліція, керівництво Одеської міськради і обладміністрації обіцяють забезпечити правопорядок на Куликовому полі 2 травня, щоб всі охочі змогли вшанувати пам'ять загиблих рік тому людей.

Як повідомила прес-служба Одеської обладміністрації в середу, 21 квітня голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця провів зустріч з родинами загиблих під час трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

"Ми не забороняємо масових заходів, якщо вони офіційно дозволені та подані заявки на проведення. Але попереджаю всіх: ніхто не дасть використовувати трагедію як піар. Заходи безпеки в ці дні будуть посилені. Поставтеся до цього з розумінням", - сказав голова Одеської ОДА.

Правопорядок 2 травня в місті будуть забезпечувати кілька тисяч співробітників правоохоронних органів, у тому числі з інших міст України.

Куликове поле буде взяте під охорону міліції, прохід на площу буде здійснюватися через рамки металошукачів. Туди також заборонено проносити звукове та інше обладнання, а також великогабаритні предмети.

У свою чергу мер міста Геннадій Труханов повідомив присутнім, що з 5 травня 2014 року діє розпорядження міського голови, згідно з яким 2 травня кожного року в Одесі оголошено Днем жалоби.

Як повідомлялося, 2 травня в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й навмисне сплановані.

Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кількох співробітників міліції. Крім того, екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі тоді був оголошений в розшук. Він перетнув кордон України і сховався від слідства.

25 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що у справі про події 2 травня в Одесі три людини вже притягнуті до відповідальності, а Фучеджі знаходиться в бігах.

При цьому глава держави попросив Росію про сприяння у поверненні Фучеджі в Україну для його притягнення до відповідальності.

У той же день радник голови МВС Зорян Шкіряк повідомив, що Головне слідче управління МВС завершило розслідування кримінального провадження за фактами масових заворушень в Одесі 2 травня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування