Путін винагородив "будівельників" свого палацу посадами та маєтками

Четвер, 23 квітня 2015, 17:21

Президент РФ Володимир Путін щедро винагородив причетних до будівництва та утримання його палацу на узбережжі Чорного моря в Краснодарському краї.

Про це пише Олексій Навальний у своєму блозі, посилаючись на дані очолюваного ним "Фонду боротьби з корупцією".

Про те, що у Путіна є величезний палац на узбережжі Чорного моря в Краснодарському краї стало відомо ще в 2010. В останні роки журналісти Рейтерс, Нової Газети, Нью Таймс і багато інших зібрали унікальну доказову базу, що деталізує все, аж до банківських проводок і рахунків за мармур.

Площа палацу Путіна становить 1,77 га. Це тільки головна будівля. Також є одна будівля площею 4471,2 кв.м., одна 2775.1 кв.м. і кілька будівель площею понад 1000 кв.м.

На березі Чорного моря Путін забудував цілий мис. navalny.com 

На березі Чорного моря Путін забудував цілий мис. navalny.com 

У 2014 році Рейтерс і Нова Газета опублікували документи, що підтверджують те, що друзі Путіна Шамалов і Горєлов "розпиляли сотні мільйонів доларів з бюджету Росії на поставках томографів в рамках національного проекту" Здоров'я "(йдеться про будівництво того самого палацу - УП).

Керуючою компанією палацу з самого початку його будівництва і донині значиться ТОВ "УК Інвестбуд" і його засновники: Тетяна Кузнєцова та Інна Колпакова.

Чоловік Інни Колпаковой, Олександр Колпаков, в 2014-му році очолив Управління справами президента, а до цього очолював Управління "В" Служби безпеки президента.

Тетяна Кузнєцова, друга засновниця, отримала ділянку з дачею на набережній в Геленджику.

Прямо по сусідству з Кузнєцовими в Геленджику розмістився італійський архітектор Ланфранко Чирилло, який спроектував палацовий комплекс, ввозив через свою фірму будматеріали (судячи з усього, контрабандою).

Чирилло також отримав російське громадянство з рук Путіна.

Власними курортними будинками, посадами і громадянством винагорода будівельників палацу не обмежується.

У жовтні 2014 Кузнєцова та Чирилло стали акціонерами банку "Союзний", отримавши по 10% акцій, і увійшли до ради директорів банку. "Ми так і не зрозуміли, що це за банк такий, і чи має він якусь функціональне навантаження, крім відмивального", - пише Навальний.

Колишнім гендиректорам керуючої компанії палацу також були підготовлені нові посади в Управлінні Справами президента в Москві.

Герб РФ є всюди. Фото: navalny.com 

Колишній гендиректор Іван Сердитов 24 жовтня 2014 очолив підприємство з постачання продукції Управління Справами президента Російської Федерації.

Інший колишній директор керуючої компанії, Болат Кабикеновіч Закарьянов, що числиться головою думи Геленджика, в серпні 2014 паралельно очолив Федеральну державну автономну установу "Оздоровчий комплекс Рубльово-Успенський" Управління справами Президента Російської Федерації.

У лютому Закарьянова перевели на посаду виконувача обов'язки керівника Головного управління громадського харчування адміністрації президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...