Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голос акцій "протесту шахтарів" каже, що на протестувальників напав "Правий сектор"

П'ятниця, 24 квітня 2015, 16:50

Спікер акцій протесту біля органів влади глава "Незалежної профспілки гірників України" Михайло Волинець заявив, що учасники акцій зазнали нападу осіб, які представилися "Правим сектором" і "АвтоМайдану Хаджинова". В "Автомайдані" напад спростовують.

Про це він сказав агентству Інтерфакс-Україна

"Шахтарі прийняли рішення, що вони їдуть додому, залишають біля Міненерговугілля тільки пікет, і в понеділок повинні приїхати вже з більшими силами. Через півгодини після того, як покинули місце, на стоянці автобусів, на шахтарів було здійснено напад", - говорить Волинець.

"Половина нападників були в камуфляжній формі, вони представилися "Правим сектором" і "АвтоМайдану Хаджинова". Переважно кавказці. Вони заламали руки старшому шахтарю, забрали списки учасників протестів, квитанції за проживання, якісь особисті речі", - додав він.

За словами Волинця, на місце подій викликана міліція, оформляється заява про напад.

"Подальші дії - ще раз зібратися з силами і вимагати, щоб влада не організовувала напад, а забезпечувала виплату заробітних пласт і збереження робочих місць для шахтарів", - резюмував він.

У той же час на сторінці Автомайдану у Facebook з'явилося повідомлення про те, що активісти "розбираються" з шахтарями, які зібралися біля Царського села.

 "Автомйданівці" приїхали "розбиратися"

"З'явилася інформація, що біля Царського села зібралися шахтарі. Ми вже тут, знайшли списки, записи про суми грошей. Зараз розбираємося", - вказано в повідомленні.

 Фото зі сторінки "Автомайдану"

Пізніше на сторінці "Автомайдану" з'явилася заява зі спростуванням нападу:

Активісти зазначили, що "ніякої громадської організації з назвою "Автомайдан Хаджинова" не існує. За їхніми словами, "Правий сектор" не брав участі в патрулюванні міста у п'ятницю.

За їхніми словами, на парковці по вул. Лаврська біля ресторану "Царське село" "ніхто руки шахтарям на заламував.

"Разом з нами були присутні і представники ЗМІ, всі події знімалися на камеру. Людей кавказької зовнішності серед наших активістів також немає. Поки що. Але тут ми взагалі не розуміємо сенсу цього закиду на нашу адресу. Голова профспілок має щось проти людей з Кавказу?", - йдеться в заяві.

Деякі ЗМІ розповсюдили недостовірну інформацію від голови "незалежної" профспілки гірників щодо нібито сьогоднішнього "н...

Posted by АвтоМайдан - AutoMaidan on 24 квітня 2015 р.

Як відомо, з середи в столиці тривають мітинги, на яких звезені автобусами до Києва люди, що представляються шахтарями, висували вимоги збільшення витрат на держпідтримку галузі та відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Перший заступник міністра запропонував представникам шахтарських профспілок приєднуватися до розробки концепції щодо реформування вугільної промисловості.

У п'ятницю в мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано, як представники лідера партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка роздавали гроші людям, які прийшли на мітинг під Верховну Раду в четвер.

За даними депутат БПП Мустафи Найєма, страйк шахтарів і їх вимоги змінити міністра енергетики - це частина плану "Крепость" щодо захисту інтересів компаній Рината Ахметова на енергоринку, який складений в ДТЕК.

Він попросив правоохоронців перевірити причетність Ахметова до "мітингів шахтарів".

У компанії Ахметова, в свою чергу, такі звинувачення назвали "політичними спекуляціями".

***Михайло Волинець - депутат ВР 4, 5 і 6-го скликань від фракції БЮТ, очолює Незалежну профспілку гірників України з 1995 року, Конфедерацію Вільних профспілок України - з 1997го.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування