Нардеп: На Ахметова є справа за фінансування тероризму. У Ахметова спростовують

Субота, 25 квітня 2015, 13:44

Рінат Ахметов був допитаний як свідок у Генпрокуратурі 22 січня 2015, після чого від представників СБУ та ГПУ звучали офіційні коментарі, що їм не відомі факти причетності Ахметова до протиправної діяльності.

Про це заявили в прес-службі Ахметова, коментуючи заяву нардепа Єгора Фірсова про те, що проти Ахметова в ГПУ порушено кримінальну справу за фактом фінансування їм тероризму і сепаратизму.

"Інформація, озвучена Фірсовим, не відповідає дійсності. Це дезінформація суспільства і наклеп, такі дії вважаємо провокаційними і неприпустимими", - наголошується в повідомленні.

Раніше Фірсов заявив, що Ахметову інкримінують фінансування сепаратизму і тероризму, а сам Фірсов "давав у ГПУ свідчення і проходить по цій справі свідком звинувачення".

Вчера в студии у Савика я сделал заявление, - "на Ахметова заведено уголовное производство". Сегодня получил сотню одина...

Posted by Егор Фирсов on 25 Апрель 2015 г.

Також згодом Фірсов розмістив у своєму Facebook фото повістки про виклик на допит у кримінальному провадженні №42015000000000008. 

 

Як відомо, раніше  група народних депутатів заявила, що вимагає від генпрокурора Віктора Шокіна розібратися з роллю Ріната Ахметова і його структур в організації мітингів у Києві.

Депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що страйк шахтарів і їхні вимоги замінити міністра енергетики – це частина плану "Крепость" щодо захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку, який складено у ДТЕК.

За його даними, Ахметов висуває більш високу ціну державі за вугілля й намагається зберегти своє монопольне положення в сфері енергетики, шантажуючи державу за допомогою шахтарських протестів.

Найєм спрямував до Генпрокуратури, СБУ й МВС запити з проханням перевірити причетність менеджменту компанії ДТЕК до організації й фінансуванню протестів шахтарів, втручання в діяльність органів держвлади, спроб впливати на чиновників для захисту комерційних інтересів Ахметова. 

У свою чергу ДТЕК заявляє, що їй не відоме джерело походження документа, опублікованого депутатом Мустафою Найємом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування