Скасування імпортного збору поки що недоцільне - Абромавичус

Субота, 25 квітня 2015, 20:33

Скасування додаткового імпортного збору у розмірі 5-10% поки що недоцільне.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

"Я не думаю, що його скасовуватимуть просто зараз, тому що ті проблеми, які з допомогою цього податку намагалися вирішити, не повністю ще усунуто", - зазначив він.

За словами Абромавичуса, додатковий збір було введено як один із заходів зі стримування імпорту з метою вирівнювання торговельного балансу і зниження тиску на національну валюту.

"Начебто за останні місяці спостерігаються позитивні тенденції, але розслаблятися ще рано", - додав міністр.

Також Абромавичус зазначив, що на переговорах з СОТ будуть обговорюватися наслідки введення додаткового імпортного збору і Україна захищатиме свою позицію.

Абромавичус також вказав, що додатковий імпортний збір негативно вплинув на деякі підприємства: раніше вони імпортували комплектуючі та експортували готову продукцію з більш високою доданою вартістю, але після введення збору перенесли виробництво в інші країни, внаслідок чого постраждав і український експорт.

Як відомо, Україна запровадила додатковий імпортний збір на імпорт 25 лютого у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу.

Додатковим збором за ставкою 10% обкладають готові харчові продукти; продукти, жири і масла тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн і його замінники; оцет; живих тварин. Під 5% збір підпадуть усі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент відніс більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News