Російські байкери заїхали у Польщу - ЗМІ

Неділя, 26 квітня 2015, 16:03

Російські байкери з мотоклубу "Нічні вовки" безперешкодно в'їхали до Польщі й напередодні  взяли участь у вшануванні загиблих радянських солдатів на кладовищі у Бранево.

Як повідомляє 5 канал з посиланням на польську пресу, потрапили вони туди з Калінінградської області.

Загалом у Бранево зібралися близько 400 росіян, з них 206 - байкерів.

Серед учасників заходу помітили губернатора Калінінградської області, а також посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва та генконсула в Гданську Олександра Карачевцева.

Разом з тим Радіо Свобода повідомляє, що на територію Польщі  в'їхали 200 мотоциклістів, в тому числі губернатор Калінінградської області Микола Цуканов і делегація клубу "Нічні вовки".

"Близько 500 росіян - ветеранів, учнів, журналістів, 26 квітня приїхали у польське містечко Бранево поблизу кордону з Калінінградською областю, щоб вшанувати пам'ять похованих там понад 30 тисяч червоноармійців, які загинули у боях з гітлерівцями у  1945 році", - йдеться у повідомленні. 

"Від кордону до місця призначення мотоциклістів супроводжувала польська поліція, в ході мотопробігу ніяких інцидентів не відбулося.

Після траурного мітингу, молитви і покладання квітів до могил полеглих росіяни залишили територію Польщі.

Разом з тим повідомляється, що байкери клубу "Нічні вовки", які беруть участь у мотопробігу "Москва-Берлін" до 70-річчя Перемоги, планують спробувати перетнути білорусько-польський кордон вранці у понеділок, 27 квітня.

Як відомо, байкери планують доїхати до Берліна, де мають намір відсвяткувати 70-річчя перемоги над нацистською Німеччиною.

Раніше влада Польщі заборонила в'їзд до країни байкерам через відсутність точної інформації про мету подорожі. У Німеччині  та Чехії також не підтримали акцію російських  байкерів. 

5 канал

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...