Могеріні не приїде до Києва на саміт Україна-ЄС

Неділя, 26 квітня 2015, 19:24

Високий представник ЄС з зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні не буде брати участь у саміті Україна-ЄС, який відбудеться 27 квітня у Києві.

Про це повідомляє сайт Європейського союзу.

Могеріні в неділю провела телефонну розмову з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і обговорила питання порядку денного саміту, в тому числі процес реформ, а також ситуацію в східній Україні.

"Я висловила свої найщиріші вибачення міністру, що не зможу приєднатися до голови Європейської Ради Дональда Туска та голови Європейської комісії Жан-Клоду Юнкеру на саміті у зв'язку із зобов'язаннями по зустрічі з генсеком ООН Пан Гі Муном за дорученням спеціальної Європейської Ради від 23 квітня", - йдеться у повідомленні

"Я підкреслила свою тверду прихильність продовження тісної співпраці з Україною в ім'я стабільності і процвітання країни", - зазначила Могеріні.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЄС у Києві буде присвячений реалізації Угоди про асоціацію та політичним і економічним реформам в Україні, включаючи питання фінансової та іншої допомоги ЄС.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування