Яценюк: Мешканці окупованого Донбасу – персональні заручники Путіна

Неділя, 26 квітня 2015, 22:13

Українці, які залишилися на територіях Донбасу, тимчасово непідконтрольних українській владі, є персональними заручниками Володимира Путіна і його імперських амбіцій.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він  наголосив на необхідності виконання Росією  Мінських домовленостей.

"Приберіть своїх бандитів, зупиніть російську військову агресію і дайте людям можливість нормально жити. Але  Росія не хоче виконувати Мінські домовленості - якби хотіли,  навіщо приганяти сотні нових танків, броньованої техніки, модернізоване озброєння і десятки тисяч натренованих російських терористів?", - зазначив Яценюк.

"Наш заклик до європейських партнерів - дайте нам можливість захистити нашу територію. Дайте нам зброю для оборони держави, тому що ми обороняємо ваші кордони", - закликав Яценюк.

При цьому він наголосив: "Ми воюємо з ядерною державою".

"Ті, хто на заході ЄС, думають, що російські танки туди не доїдуть. Дай Бог. Ми також півтора року тому думали, що Росія ніколи не дозволить собі анексію Криму і військове вторгнення на територію Донецька і Луганська", - додав прем'єр.

За його словами, єдино правильний вихід зі складного геополітичного конфлікту, який провокується Росією – "коли всі об'єднані в тому, щоб захистити мир і стабільність, і щоб допомогти Україні, як ми сьогодні допомагаємо ЄС".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування