ГПУ підготувала матеріали для Гааги щодо анексії Росією Криму

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:40

Генеральна прокуратура підготувала матеріали за фактом анексії Криму Росією для передачі їх у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди).

Про це сказав відповідальний за міжнародно-правову співпрацю заступник генпрокурора Віталій Касько "Українським новинам".

"Відповідно до постанови Верховної Ради, вони (матеріали) повинні бути передані уряду. Вони вже укладені, ми зараз радимося з іноземними експертами...", - повідомив він.

Генпрокуратура планує впродовж поточного тижня, 27-30 квітня, передати документи Кабінету міністрів.

Після цього Україна має зробити заяву про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду й передати йому матеріали про анексію Криму.

Після отримання матеріалів прокурор Гаазького трибуналу почне їх перевірку, під час якої вирішить питання про відкриття справи.

Як відомо, 11 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції передати в Гаазький трибунал інтерв'ю президента Росії Володимира Путіна із трейлера до фільму виробництва телеканалу "Росія" "Крим. Шлях додому", у якому розповідається про анексію Криму Росією.

Мін'юст відправив цей фільм на експертизу, яка виявила в ньому порушення міжнародного права у висловленнях Путіна й міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Після цього матеріали передали в Генпрокуратуру для формування позовних документів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування