Антикорупційне бюро все ще не має ні офісу, ні співробітників

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:55

Голова Національного антикорупційного бюро досі є єдиним працівником цього органу.

Про це "Укрінформу" повідомив сам директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, формування основного штату слід очікувати на початку літа. До цього часу повинна сформуватися громадська рада і кілька конкурсних комісій.

"З одного боку, я вдячний законодавцю за "конкурсний" принцип формування штату, адже це дає мені можливість направляти всіх бажаючих долучитися до роботи в НАБУ (а їх багато) на конкурс. З іншого боку, ця процедура займає трохи часу", – сказав Ситник.

За його словами, першими будуть проводитися конкурси на посади ІТ-фахівців.

"За законом НАБУ повинна мати доступ до всіх баз даних, розпорядником яких є держава. У технічному плані це дуже складне завдання, тому спочатку потрібно набрати технічний персонал", – пояснив Ситник.

Він додав, що НАБУ поки не отримало і власного приміщення.

"Вчора ми дивилися кілька приміщень, втім, жодне не задовольнило наші вимоги", – сказав Ситник.

Він уточнив, що не хоче, щоб офіс НАБУ був схожий на ГПУ, "коли після вхідних дверей потрапляєш в прохідну і чекаєш справедливості за ґратами".

Після запуску повноцінної роботи, в Бюро буде кілька людей, які безпосередньо будуть працювати з громадянами, що накладає додаткові обмеження на необхідне приміщення.

Крім цього, на конференції на тему: "Повернення вкрадених активів корумпованої політичної еліти України" Ситник висловив надію, що основна частина конкурсу із заміщення посад у відомстві буде проведена до середини літа, повідомляють "Українські новини".

"Ми сподіваємося на зовнішній ресурс при побудові ефективної роботи бюро, а також до середини літа провести основну частину конкурсу (із заміщення посад)", – сказав він.

За словами глави бюро, дуже складним буде конкурс із добору та призначення кандидатів у детективи.

Ситник також повідомив, що в понеділок буде запущений сайт Антикорупційного бюро і анонсований конкурс на заміщення окремих посад.

Як відомо, раніше Ситник допускав, що візьме на роботу в НАБУ своїх колишніх конкурентів у конкурсі на посаду голови цього відомства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News