Порошенко каже, що звільнив Коломойського у рамках боротьби з олігархами

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:19

Звільнення олігарха Ігоря Коломойського з посади губернатора Дніпропетровської області відбулося у рамках боротьби з надмірним впливом олігархів на державу.

Про це президент Петро Порошенко написав у своїй статті для впливової британської газети The Guardian.

"Моє недавнє рішення звільнити губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського демонструє напрямок на зменшення неналежного впливу приватних інтересів на державу. Верховенство закону має першорядну важливість у новій Україні, і більше не буде жодної терпимості до дій, які підривають рівність перед законом", – стверджує він.

Президент запевнив, що "чиновники і власники великого бізнесу є такими ж звичайними громадянами, як і пенсіонери, студенти, робітники і малі бізнесмени".

Порошенко додав, що досі чиновники і олігархи домовлялися підпільно і не зважаючи на закон, що закривало Україні шлях в Європу. Тепер, за його словами, такого не буде, а винуваті будуть покарані згідно з законом.

Він також згадав деякі реформи, які проводяться в Україні, зокрема судову, а також щодо легкості ведення бізнесу.

"Ми презентуємо повну зміну правил гри – більше не буде жодних обмежень для підприємців, які грають чесно", – запевнив Порошенко.

Як відомо, Порошенко звільнив Коломойського в кінці березня після скандалу навколо "Укрнафти" та "Укртарнснафти", які олігарх намагається контролювати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування