У Криму на допит викликали чергових членів Меджлісу

Понеділок, 27 квітня 2015, 15:08

Слідчий комітет Росії викликав на допит ще трьох членів Меджлісу кримськотатарського народу у справі про протести біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв.

За його словами, в даний момент проходить допит члена Меджлісу Абдурамана Егіза, потім запрошений керівник секретаріату Меджлісу Ділявер Акієв, а на вівторок викликали самого Смедляєва.

Сейчас на допросе по событиям 26 февраля 2014 года в следственном комитете находится член Меджлиса крымскотатарского нар...

Posted by Zair Smedlya on Monday, April 27, 2015

"А коли будуть запрошені справжні організатори провокацій біля стін Верховної Ради Криму, чи ж вони так і залишаться "священними коровами", які проходили мимо?" – написав він.

Смедляєв також додав, що має намір спілкуватися зі слідчим кримськотатарською мовою.

"Тим більше, як сказали зараз у неї небувалий ніколи суперстатус!" – написав він і запропонував слідчим користуватися словниками.

Як відомо, 22 квітня оператора закритого кримськотатарського телеканалу ATR посадили на два місяці під арешт як підозрюваного по цій же справі. Також під арештом перебувають деякі інші кримськотатарські активісти, багатьох викликають на допити або забороняють приїжджати до Криму.

26 лютого 2014 року, ще до анексії Криму, місцеві активісти вийшли на протест проти сепаратистських намірів кримських чиновників. У справі про цей мітинг окупаційна влада Криму вже затримала кількох активістів, у тому числі кримських татар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News