Суд знову відправив на доопрацювання обвинувальний акт щодо подій в Одесі

Понеділок, 27 квітня 2015, 22:57

Малиновський райсуд Одеси ухвалив рішення повернути на доопрацювання в Генпрокуратуру обвинувальний акт у справі про події 2 травня 2014 року щодо 22 підозрюваних.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд ухвалив, розглядаючи клопотання захисту і таким чином так і не почав розгляд справи, яка була передана до суду ще в грудні 2014 року, по суті.

Підтримуючи клопотання одного з адвокатів, захисники і обвинувачені зазначили, що в обвинувальному акті немає достатньої деталізації звинувачення і фактичних доказів провини обвинувачених, він містить низку неточностей і помилок. Один з обвинувачених додав, що обвинувальний акт він не отримував.

У свою чергу прокурор вважає, що захист просто намагається затягнути процес.

Це вже друге повернення обвинувального акту на доопрацювання. Коли відбудеться наступне засідання у справі — не відомо.

Як повідомлялося, на початку грудня 2014 року Приморський райсуд Одеси почав попереднє засідання у справі про події 2 травня в Одесі, коли загинули 48 людей і понад 200 постраждали (в частині подій на Грецькій площі).

Надалі засідання багаторазово припинялися і переносилися, пізніше змінився суд, який розглядає справу.

Всього у цій справі на лаві підсудних - 21 особа, 10 з яких, у т.ч. два громадянина Росії, утримуються в СІЗО, а решта - під домашнім арештом.

Усім їм звинувачення інкримінує ч.2 ст.294 (участь у масових заворушеннях) Кримінального кодексу України, крім того, одного з підсудних звинувачують у незаконному поводженні зі зброєю. Обвинувачені в цьому кримінальному провадженні - виключно представники антимайдану.

Як повідомлялося, слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організованій навмисне сплановані.

Водночас в Генпрокуратурі заявили, що немає доказів навмисної організації пожежі в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News