У Ростовській області РФ - пожежі й евакуація через вибух на навчаннях

Вівторок, 28 квітня 2015, 12:05

До тридцяти машин згоріли або сильно ушкоджені вогнем, за попередніми даними, у результаті пожежі на Кузьмінському полігоні в Ростовській області РФ.

Про це повідомило РИА Новости джерело в силових структурах регіону.

"За попередніми даними, горять близько 30 різних машин", - сказав співрозмовник агентства.

За даними джерела в силових структурах, у вівторок при проведенні навчань на Кузьмінському полігоні стався підрив боєприпасів самохідної артилерійської установки.

Двоє військовослужбовців отримали контузії, ще одному відірвало палець.

Виникла пожежа, через що евакуюють жителів чотирьох прилеглих населених пунктів.

Трасу Ростов - Таганрог перекрито через вибух на Кузьмінському полігоні, повідомив ТАСС співробітник управління з інформаційної політики адміністрації Ростовської області Олександр Тітов.

"Зараз ведеться евакуація жителів прилеглих селищ. Трасу закрили, щоб туди не було проїзду охочих поглядіти", - сказав Тітов.

Сайт Donnews.ru повідомляє, що понад 800 жителів хуторів Пріют, Головинка й Чкалова евакуйовано у зв'язку з "трагічними подіями" на Кузьмінському військовому полігоні в М’ясниківському районі Ростовської області.

Як розповів представник уряду регіону, для розміщення хуторян у Неклинівському районі оперативно організовано два тимчасові пункти перебування, один із них у селищі Самбек, другий – у населеному пункті Петрівка. Там для цих потреб задіяно приміщення місцевої школи.

Тимчасове розміщення – це намети. "Це намети, розраховані на 8-16 осіб. Вони використовувалися торік для розміщення українських біженців", - сказав Тітов.

Евакуйовані жителі, швидше за все залишаться в пунктах тимчасового розміщення до вечора, повідомив заступник губернатора регіону Вадим Артемов, який прибув на місце подій і взяв на себе керівництво тимчасовим штабом.

"Найімовірніше, люди залишаться там (у пунктах тимчасового розміщення) до вечора, доти, доки військові не перевірять склади й не переконаються, що немає загрози життю й виникненню нових пожеж", - сказав Артемов.

Штаб розташовано у хуторі Головинка на відстані кілометра від Кузьмінського полігону. За словами заступника губернатора, вибухи ще чути, але з кожною годиною інтервал між ними збільшується.

"Паніки ніякої немає. У хуторі Головинка, який розташовано приблизно за 1 км від полігона, немає жодного ушкодженого будинку й жодного розбитого вікна", - сказав він.

Як повідомили військові, близько 07:45 мск у районі населеного пункту Кузьминки сталося займання всередині САУ, в результаті – здетонував боєзаряд, вогонь перекинувся на склад із боєприпасами.

За даними джерела Donnews.ru, постраждали 4 людини: троє військових, один цивільний. Поранених доставили у шпиталь.

Як відомо, у Ростовській області, яка межує з Україною, зосереджено військові й техніка РФ, які можуть використати для бойових дій у нашій країні. За даними української сторони, у Ростовській області також тренують бойовиків для Донбасу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News