Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Правий сектор" пікетує Адміністрацію президента: "попередження"

Середа, 29 квітня 2015, 12:58

Активісти "Правого сектора" прийшли протестувати до Адміністрації президента у центрі Києва.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", кілька сотень людей зібралися в середу біля входу на подвір’я Адміністрації президента на вулиці Банковій з боку вулиці Інститутської.

Вони протестують проти ситуації, що склалася навколо бази Добровольчого українського комплексу (ДУК) "Правого сектора" в Дніпропетровській області.

Кілька десятків присутніх – у камуфляжній формі, у деяких у руках червоно-чорні прапори з написом "Правий сектор".

Вони скандують "Слава Україні! Героям слава!", "Смерть ворогам" та інші патріотичні гасла.

Кореспондент "ОстроВа" повідомляє, що мітингувальники тримають плакати "Руки геть від Правого сектора".

Під АП вимагають: "Руки геть від "Правого сектора". Фото - "ОстроВ"

Прихильники "Правого сектора" вимагають пояснити, чому українські військові оточили базу ДУКа в Дніпропетровській області.

"Головна вимога – це пояснити, що відбувається, для цього ми й прийшли. А також, щоб тих, хто це організував, було покарано", - сказав журналістам речник "ПС" Артем Скоропадський.

"Ми хочемо увійти до складу Збройних сил, але як автономна одиниця, ми хочемо легалізуватися", - запевнив він.

При цьому Скоропадський наголосив, що ДУК "Правий сектор" не збирається здавати зброю.

"Якщо влада нас не почує, то це буде попереджувальний мітинг. Наступний мітинг триватиме стільки, скільки буде горіти Адміністрація президента", - заявив він.

Будівлю Адміністрації презиеднта посилено охороняють.

Підхід до АП перекриває кордон міліції, який розміщується не біля прохідної, а ближче до будівлі Національної спілки письменників на початку вулиці Банкової.

На акцію під АП скликали на 12:00.

"Правий сектор" Львівщини також анонсував акцію у Львові "на знак протесту щодо підступних та цинічний дій влади щодо роззброєння та Добровольчого Українського Корпусу" - на 13:00 навпроти фасаду Львівської ОДА.

28 квітня "Правий сектор" повідомив, що за кілометр від дальньої бази ДУКа у зоні АТО армійці 25-ї бригади ЗСУ розбили блокпост з озброєними людьми і бронетехнікою, а також що "озброєння направлене прямо на базу "Правого сектора". З протилежного боку під'їзду до бази такий самий блокпост розвернула 95-та бригада армійців, обурювалися у ПС.

Потім представники "Правого сектора" заявили, що армійців, які оточили базу ДУКа, нібито "накрутили", запевняючи, що вони збираються "йти на Київ скидати (президента) Порошенка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування