Полторак, Наливайченко та Турчинов кличуть "Правий сектор" перейти у військо

Середа, 29 квітня 2015, 17:32

В РНБО, СБУ та Міноборони закликають добровольців якнайшвидше приєднатися до збройних сил.

Про це йдеться у заявах секретаря РНБО Олександра Турчинова, голови СБУ Валентина Наливайченка з приводу ситуації, що склалася навколо Правого сектору.

За його словами, для перемоги над ворогом потрібна єдина, монолітна, професійно навчена, добре озброєна та керована з єдиного центру армія.

"Саме тому всі патріоти, зокрема, і з Правого сектору, хто готовий зі зброєю в руках захищати Україну, прийняли рішення приєднатися до складу наших ЗСУ та Національної гвардії", - сказав він, пояснивши, що найбільш підготовлені бійці йдуть до розвідувальних підрозділів та десантно-штурмових батальйонів.

"Для того, щоб уникати штучно створених інцидентів є тільки один шлях - прискорити перехід до лав нашої армії справжніх патріотів, готових захищати країну не в інтернет-просторі або на мітингах, а на фронті,", - підкреслив Турчинов, зазначивши, що цьому процесу немає альтернативи і військове керівництво разом з лідерами патріотичних рухів повинні повністю цьому сприяти, "знявши будь-які бюрократичні обмеження та зволікання на цьому шляху".

Аналогічну заяву зробив і голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Переконаний, що загартовані у боях за незалежність України бійці Правого сектору посилять Українське військо і мають одержати від держави правовий статус та соціальний захист", − зазначив він.

На його думку, це так само очевидно, як і те, що збройні сили і сили безпеки нашої держави мають бути єдиною силою, яка забезпечує оборону України.  

"Руки, які тримають зброю, мають бути міцними не лише тому, що це руки патріотів, але й тому, що на їхньому боці Закон!", − підкреслив Наливайченко.

Голова СБУ впевнений, що "той, хто здатен і готовий тримати зброю в руках має стати частиною Збройних Сил, Служби безпеки, Національної Гвардії України".

"Ставаймо разом до боротьби!", − наголосив Наливайченко.

Міністр оборони Степан Полторак також закликав добровольці у короткі терміни приєднатися до збройних сил.

"Закликаю усіх добровольців у найкоротший термін зробити свій вибір та долучитися до силового блоку країни: від цього залежить майбутнє нашої держави. Лише об’єднавшись в одну потужну силу, ми зможемо ефективно протистояти кожному противнику, який вирішить зазіхнути на свободу та територіальну цілісність України", — зазначив Полторак і додав, що у збройних силах з повагою ставляться до мужніх бійців добровольчих батальйонів.

Як відомо, в добровільному українському корпусі "Правий сектор" у вівторок увечері повідомили, що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Після цього в мережі Facebook піднялася інформаційна хвиля. У середу під Адміністрацією президента зібрався мітинг протесту, на якому активісти скаржилися на тиск з боку влади.

Генштаб 29 квітня оприлюднив заяву, в якій повідомив, що блокпости в безпосередній близькості від бази ДУК були розгорнуті у зв'язку з навчаннями десантників.

У Генштабі відзначали, інформація про блокування бази ДУК "Правого сектора" десантом покликана підвищити градус напруги в суспільстві іможе бути використана для провокацій.

Пізніше на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві також підкреслив, що на представників "Правого сектора" тиск не чинить, ні про яке роззброєння його бійців не йдеться.

За його словами, блокпости буде знято, як тільки військові закінчать виконання завдань в рамках навчань.

Мотузяник також повідомив, що начальник Генштабу Віктор Муженко і його радник Дмитро Ярош "спілкуються постійно" з приводу всіх актуальних питань.

В АП стверджують, що вже вирішено питання про добровільний вхід Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" в Збройні сили України окремим підрозділом

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування