Міліція ліквідувала конвертцентр з оборотом понад 1 мільярд гривень

П'ятниця, 3 квітня 2015, 12:08

Міліція ліквідувала конвертаційний центр з річним оборотом понад 1 млрд гривень.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Як сказано у повідомленні, аби приховати протиправну діяльність організатори злочинної групи використовували корупційні зв’язки з працівниками Державної фіскальної служби України.

В ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено майже 4 млн гривень неврахованої готівки. За рішеннями суду на 155 рахунків "фіктивних" підприємств у 32 банківських установах накладено арешт.

Група складалася із 7 учасників. У своїй діяльності зловмисники використовували підконтрольні підприємства, що здійснюють імпорт та оптово-роздрібну торгівлю імпортованими товарами, а також спеціально створені "фіктивні" підприємства.

 

За попередніми даними обсяг проведених незаконних фінансових операцій по рахунках підприємств, задіяних у злочинній схемі, становить близько 1 млрд гривень на рік.

За ухвалами суду проведено 25 обшуків в офісних та складських приміщеннях, транспортних засобах фігурантів, місцях їхнього фактичного проживання на території Києва, Київської, Донецької та Львівської областей.

Одночасно слідчі дії проводилися також і в приміщеннях 5 структурних підрозділів Державної фіскальної служби України в столиці та Донецькій області.

В ході обшуків виявлено та вилучено майже 4 млн гривень неврахованої готівки (кошти виведені в тінь), 15 печаток підприємств, задіяних в злочинній схемі, чорновий облік, бухгалтерську документацію, 37 одиниць комп’ютерної техніки, на якій здійснювалося виготовлення підроблених документів та вівся облік незаконних фінансових операцій.

За рішеннями суду на 155 рахунків "фіктивних" підприємств у 32 банківських установах накладено арешт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування