При обшуку в Бочковського не знайшли нічого вартого уваги - адвокат

П'ятниця, 3 квітня 2015, 15:37

При обшуку в домі екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського не знайшли документів у кримінальній справі й особливих матеріальних цінностей.

Про це заявив адвокат колишнього чиновника Ігор Федоренко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обшук у будинку Бочковського завершився близько 14:00. Його проводили у рамках кримінальних проваджень у відношенні екс-голови ДСНС, які об'єднано в одне провадження.

"Я можу сказати, що в результаті обшуку не було знайдено жодних документів, які стосуються даної справи, а також якихось матеріальних цінностей чи значних сум", - сказав Федоренко.

Адвокат відзначив, що в нього немає претензій до правоохоронців щодо процедури проведення обшуку.

Водночас він звернув увагу на те, що обшук можна було провести в коректнішій формі стосовно людей, які були в приміщенні під час обшуку.

Як відомо, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали голову ДСНС Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Тоді ж уряд звільнив цих чиновників.

Їм оголосили підозру.

27 березня клопотання про арешт Бочковського й Стоєцького відкликав з суду представник Генпрокуратури, нове передали до суду 28 березня.

28 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з правом внесення застави у 1,184 млн грн. Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у 1,182 млн грн.

Стоєцького 1 квітня звільнили під заставу.

Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня. За словами адвоката, з ізолятора екс-голова ДСНС одразу поїхав до лікарні через загострення цукрового діабету й підвищений тиск.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування