Кабмін назбирав дані на справу проти Гордієнка, який заявив про корупцію

П'ятниця, 3 квітня 2015, 16:03

Спеціальна комісія Кабінету міністрів, яка проводила службову перевірку, визнала незадовільною роботу Миколи Гордієнка, відстороненого від виконання обов'язків керівника Державної фінансової інспекції.

Про це сказала перший заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова на брифінгу у п'ятницю, повідомляють "Українські новини".

Вона оприлюднила результати перевірки, яку проводила спеціальна комісія Кабміну з 12 березня до 3 квітня.

Севостьянова сказала, що сам Гордієнко жодного разу не з'явився на засідання комісії.

Службова перевірка встановила, що за рік роботи голова Держфінінспекції отримав від прем'єр-міністра близько 30 доручень, але більшість із них не виконано чи виконано формально.

Зокрема не проведено повноцінні перевірки держпідприємств "Антонов", "Укрспирт", ПАО "Київгаз", "Київводоканал". Також не проведено перевірки фінансових порушень при будівництві нової будівлі Генпрокуратури при Вікторі Пшонці.

Крім того, Держфінінспекція під керівництвом Гордієнка провела фінансовий аудит лише 11 з 36 окреслених урядом підприємств.

Комісія дійшла висновку, що зазначені дії Гордієнка свідчать про "неналежне виконання" ним своїх посадових обов'язків, що могло завдати шкоди інтересам держави, сказала перший заступник міністра юстиції.

У зв'язку з цим Кабмін планує просити правоохоронні органі розслідувати діяльність Гордієнка на предмет службової недбалості.

Крім того, Севостьянова заявила, що Гордієнко надав "неправдиві дані в його декларації за 2013 рік".

Кабмін установив, що Гордієнко проживає зі своєю колишньою дружиною, однак не вказав її майно у своїй декларації.

Таким чином, голова Держфінінспекції не вказав у своїй декларації низку земельних ділянок у Київській області загальною площею 0,5 га, нежитлові приміщення у центрі Києва, будинок площею 400 кв. м у Васильківському районі Київської області й кілька автомобілів представницького класу.

Кабмін просить почати розслідування проти Гордієнка за приховання зазначених відомостей.

Крім того, уряд просить правоохоронців розслідувати, чи не було корупційної складової при призначенні сина Гордієнка Олександра прокурором Солом’янського району Києва.

Севостьянова також повідомила: "На завтрашньому (4 квітня) засіданні уряду буде заслухано даний звіт (про проведення службового розслідування щодо Гордієнка)".

Тоді ж Кабмін планує ухвалити рішення щодо передачі зазначених матеріалів у правоохоронні органи для початку кримінального провадження проти Гордієнка.

Як відомо, Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка. Раніше, 4 березня, він був відсторонений від виконання обов'язків на 2 тижні.

Генпрокуратура перевіряє факти, про які заявив Гордієнко. Депутати хочуть створити ТСК, щоб перевірити дані про корупцію в Кабміні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...