ЗМІ: Путін розповів бізнесменам, що Порошенко пропонував йому фінансувати Донбас

Понеділок, 6 квітня 2015, 09:31

Російський президент Володимир Путін розповідав бізнесменам, як президент Петро Порошенко пропонував йому фінансувати Донбас.

Про це з посиланням на джерела пише російське видання Forbes, хоча при цьому сумнівається, що розмова могла бути в такому тоні.

Так, з посиланням на одне джерело, знайоме зі змістом бесіди Путіна з бізнесменами 19 березня, російський президент так розповів підприємцям про свій діалог з Порошенком:

"Він (Порошенко. - Forbes) мені прямо сказав: "Забирайте Донбас". Я йому відповів: "Сбрендів, чи що? Мені Донбас не потрібен. Якщо вам не потрібен, то оголосіть про його незалежність". Порошенко, за словами російського президента, сказав, що влада України не може на це піти. Тоді українська влада має платити населенню Донбаса пенсії, допомогу і відновити банківську систему, вимагав Путін.

Один з учасників зустрічі, який попросив про конфіденційність, підтверджує, що Путін розповів бізнесу про пропозицію Порошенка забрати Донбас на фінансування і свою відмову це зробити.

"Порошенко запропонував Росії забрати Донбас на фінансове забезпечення. А Путін сказав про те, що мова про це може йти тільки у випадку, якщо Донбас увійде до складу Росії, поки ж Донбас - частина України і всі виплати повинні бути з українського боку", - говорить співрозмовник Forbes.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що не може ні підтвердити, ні спростувати розповідь джерел Forbes, бо бесіда Путіна з бюро РСПП була закритою.

Сцена, яку описав Путін, більше схожа на "політичну уяву" російського президента, відзначає видання.

Пропозиція Порошенко "забрати Донбас" до складу Росії не виглядає правдоподібною - можливо, фраза була виголошена на рівні жарту, але розглядати її всерйоз навряд чи варто, каже науковий керівник НДУ ВШЕ Євген Ясін.

Як відомо, багато російських найманців на Донбасі неодноразово повідомляли в інтерв'ю, що Росія допомагає їм технікою, боєприпасами, спорядженням, а також грошима. Один з найманці повідомив, що фінансування незаконних голосувань, які відбувалися на окупованих територіях, також йшло з Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News