Путін попросив "Газпром" поки не пред'являти Україні штраф

Середа, 8 квітня 2015, 19:30

Президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію "Газпрому" про непред'явлення штрафів Україні за недостатній відбір газу.

Про це він заявив на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, пише ТАСС.

"Україна звернулася з проханням не пред'являти їй штрафи за умовою "бери і плати". Ми пішли назустріч і написали лист в "Нафтогаз" України про те, що "Газпром" не буде пред'являти штрафи в найближчі три місяці. Але Україна просить продовжити термін дії цього звільнення", - сказав Міллер.

"Я згоден, маючи на увазі складне становище української економіки, потрібно піти партнерам назустріч. І ще один момент - потрібно забезпечити безперебійні поставки газу всім партнерам", - сказав Путін.

"Потрібно відштовхуватися від того, щоб наші партнери відчували впевненість в наших намірах зберігати нормальні ділові стосунки. І, безумовно, ми ніколи цього не робили, і щоб у них була впевненість, що ми не будемо цього робити в майбутньому і використовувати наші економічні зв'язки в якості якогось важеля під час вирішення інших питань, які з економікою не пов'язані", - сказав Путін.

Знижка на газ для України повинна бути порівняна з регіональними цінами, маючи на увазі сусідні з Україною країни, також зазначив глава російської держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування