Сенцов: Термін в розмірі 20 років мені не страшний. Епоха кривавого карлика закінчиться раніше

Середа, 8 квітня 2015, 21:33

Український режисер Олег Сенцов заявив, що слідчі ФСБ РФ загрожують йому позбавленням волі на 20 років.

Про це Сенцов заявив на засіданні Лефортовского райсуду Москви, який розглядав клопотання слідчого ФСБ про продовження режисерові терміну арешту до 11 травня, передає УНІАН.

"Я впевнений, що 10 квітня мені представлять дуже гарну, акуратну справу, де буде заявлено 20 років, однозначно. Цей термін мені названий ще в перший день мого офіційного затримання. Це вирішене питання, і про це постійно говориться мені і моєму адвокату", - сказав Сенцов.

За словами режисера, йому погрожують "важким і дуже цікавим життям у таборі", якщо він взагалі туди потрапить.

"Я не боюся цих погроз, і цей термін - 20 років - мені не страшний. Я знаю, що епоха правління кривавого карлика у вашій країні закінчиться раніше", - заявив Сенцов.

Режисер підкреслив, що вже 11 місяців його утримують під вартою, і слідство не змогло надати жодних доказів його участі в організації терактів.

При цьому Сенцов впевнений, що його справа буде "зшита великими білими стібками".

У свою чергу адвокат Сенцова Володимир Самохін підкреслив, що не згоден з клопотанням слідства. Він підкреслив, що в цій справі немає ні факту злочину, ні потерпілих, ні заявників.

Речь Олега #Сенцов'а на продлении ареста:"Я не могу согласиться с ходатайством следователя о продлении моего содержани...

Posted by Grani.Ru on 8 квітня 2015 р.

Як відомо, Лефортовський суд Москви продовжив до 11 травня арешт українському режисерові Олегу Сенцову, обвинуваченому в підготовці терактів у Криму.

Кінорежисера Олега Сенцова 11 травня 2014 року в Сімферополі затримали співробітники ФСБ. Згодом його було доправлено до московської в'язниці "Лефортово".

28 травня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що 27 травня українська сторона одержала від РФ ноту, в якій стисло інформується, що українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Він наголосив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...