СБУ порушила справу проти Януковича за узурпацію влади – активіст

Четвер, 9 квітня 2015, 08:11

Служба безпеки та Генпрокуратура погодили кримінальне провадження проти Віктора Януковича та його поплічників за узурпацію влади.

Про це на своєму Facebook повідомив громадський активіст Карл Волох.

 

За його словами, у справі проходять також судді Конституційного суду, які скасували своїм рішенням конституційну реформу 2005 року та повернули дію попередньої конституції.

"СБУ зареєструвала кримінальну справу за обвинуваченням колишнього президента Януковича, суддів Конституційного суду та низки інших високопосадовців у злочинній змові з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні! Найближчим часом багатьом "недоторканним" будуть оголошені підозри", - повідомив він.

Волох розповів, що обґрунтуванням справи займалися останні два місяці найкращі правознавці країни.

"(У середу) з ранку була нарада у голови СБУ Наливайченка. Потім ми з начальником Головного слідчого управління СБУ Вовком поїхали до генпрокурора. І отримали повну підтримку і зелене світло", - розповів Волох.

За його словами, правоохоронці запропонували йому "супроводжувати слідство, здійснюючи певний "суспільний нагляд" і висвітлюючи (в рамках, дозволених слідчим) його (слідства) просування".

"Окремий комсомольський привіт пану Льовочкіну та Портнову. Кажете, проти вас немає в Україні кримінальних справ? Вважайте, вже є", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування