В Одесу стягнули техніку і проводять контртерористичні заходи

П'ятниця, 1 травня 2015, 13:38

Напередодні річниці "Одеської трагедії" у місто стягнули військову техніку, озброєних правоохоронців та військових.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що МВС приділяла Одесі особливу увагу під час підготовки до травневих масових заходів, щоб не допустити повторення подій 2014 року.

У п'ятницю радник голови СБУ Маркіян Лубківский повідомив, що Служба безпеки України блокує в Одесі масштабну сепаратистську діяльність.

За його словами, здійснювався комплекс контртерористичних заходів, спрямованих на недопущення підготовки та вчинення злочинів.

"У рамках цієї спецоперації уже проведено 19 обшуків", - повідомив Лубківський.

Він зазначив, що правоохоронці виявили та вилучили великий арсенал зброї, набої, одяг та амуніцію військових зразків російського виробництва, електрошокери, агітаційні матеріали, засоби зв’язку, носії інформації, матеріали, які підтверджують підготовку до проведення масштабних провокацій (блокноти, записи щодо сум грошових коштів, які витрачені на підготовку до акцій), що підтверджують причетність затриманих осіб до протиправної діяльності.

Під час проведення одного з обшуків в координатора групи інформаційної підтримки т.зв. "Народної Ради Бесарабії" вилучено записну книжку із нотатками, що свідчать про його контакти з представниками терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", а також функціонерами сепаратистських рухів Одеси, які переховуються від правоохоронних органів на території РФ і АРК.

Також, за словами Лубківського, була вилучена комп’ютерна техніка і носії інформації з електронними файлами, що стосуються створення й діяльності нелегітимних утворень, електронна фінансова звітність.

"Затримано та доставлено для проведення допитів активістів проросійських рухів, за адресами проживання та перебування яких проводилися обшуки", - повідомив він.

"У рамках зареєстрованого кримінального провадження за ст. 110 КК України трьом затриманим особам повідомлено про підозру", - додав Лубківський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування