Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ іще на 2 місяці залишили під арештом Кольченка з "групи Сенцова"

Середа, 13 травня 2015, 16:57

Лефортівський суд у РФ продовжив до 16 липня арешт Олександра Кольченка, звинувачуваного у справі так званих "кримських терористів".

Про це повідомив кореспондент "Медіазони" з зали суду.

Про продовження терміну арешту клопотав слідчий Артем Бурдін – і суддя Андрій Моторін задовольнив клопотання.

Кольченко в суді просив змінити йому запобіжний захід на підписку про невиїзд або домашній арешт.

Він також наполягав, що є громадянином України і не брав громадянство Російської Федерації.

Провину в тероризмі Кольченко не визнає.

За версією слідства, у квітні 2014 року кримський режисер Олег Сенцов, нібито діючи за вказівкою українського "Правого сектора", створив у Сімферополі "терористичне співтовариство", яке нібито ставило за мету "вплив на ухвалення рішень органами державної влади Російської Федерації про вихід республіки Крим із її складу".

У цю групу російська влада включила: історика Олексія Чирнія, "антифашиста" Олександра Кольченка, юриста Геннадія Афанасьєва, а також розшукуваних Циріля, Боркіна, Зуйкова й Асанова.

Слідство стверджує, що ця група за вказівкою Сенцова вчинила підпали будинку "Русской общины Крыма" 14 квітня й місцевого відділення "Единой России" 18 квітня 2014 року. Тоді було завдано незначний збиток, у першого будинку обгоріли двері, у другого – вікно.

Афанасьєв і Чирній після арешту пішли на "співпрацю" зі слідством і визнали провину – суд засудив кожного з них до 7 років колонії суворого режиму.

Сенцов і Кольченко заперечують усі звинувачення, наполягають, що справу проти них сфабриковано. Вони також наголошують, що справу не може розглядати російський суд, бо вони є громадянами України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...