Поклонська просить для активіста Майдану 4 роки колонії

Четвер, 14 травня 2015, 21:58

Так звана прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська попросила Київський райсуд Сімферополя засудити активіста Майдану Олександра Костенка до 4 років і 3 місяців позбавлення волі і штрафу 80 тисяч рублів.

Як повідомляє "Новая газета", Поклонська вважає його винним у порушенні пункту "б" частини 2 статті 115 (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю) і частини 1 статті 222 (незаконне зберігання вогнепальної зброї) КК РФ.

Вирок активісту винесуть 15 травня.

"Костенко не був рядовим учасником Майдану, а обіймав посаду коменданта Київської міської державної адміністрації і був відомий серед радикалів під прізвиськом "Саша Кримський". Костенко був розповсюджувачем та ідеологом (про що особисто повідомляв і чим пишався) так званих методик ведення вуличних боїв, які отримали найменування "Кримський варіант", - сказала в обвинувальній промові Поклонська.

Раніше під час судового засідання свідок заявила, що в квартирі Костенка під час обшуків не було знайдено зброї.

За її словами, вона не могла перебувати під час обшуку до кінця, тому поставила підпис під протоколом, коли той ще не був заповнений до кінця.

Свідок додала, що пізніше поліцейські показали їй знімки з пластиковим пакетом, в якому був нарізний ствол. Однак на пакеті зі зброєю не було підписів понятих.

Активіста київського Майдану Олександра Костенка звинувачують у "завдаванні тілесних ушкоджень середньої тяжкості та незаконному зберіганні зброї".

За версією "слідства", він кинув камінь у співробітника "Беркута" під час протестних акцій у столиці України в лютому 2014 року. Сам активіст провину заперечує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування