Кабмін пояснив, коли змінять керівництво "Укрнафти"

П'ятниця, 15 травня 2015, 11:21

Кабмін та "Нафтогаз" планують на 26-27 травня збори акціонерів "Укрнафти", на яких має бути змінено керівництво цієї компанії.

Про це на годині запитань до уряду у парламенті повідомили прем'єр Арсеній Яценюк та міністр енергетики Володимир Демчишин.

Депутати запитали про зміни в "Укрнафті" у Яценюка, але він "відпасував" питання Демчишину, бо "депутати дуже люблять ставити йому запитання".

Міністр повідомив, що відповідно до закону про акціонерні товариства, "починаючи з 26 травня у "Нафтогазу" та міністерства з'являється можливість юридично провести збори Наглядової ради ("Укрнафти" – ред.) і після цього можемо провести загальні збори акціонерів".

"Ці збори плануються згідно з цим графіком на 26-27 число (травня – ред.). І на цих зборах ми плануємо поміняти керівників "Укрнафти"", - повідомив Демчишин.

Яценюк у свою чергу додав, що "буде змінений менеджмент "Укрнафти", а це означає, що буде підписана нова акціонерна угода".

"А це означає, що бюджет має отримати 1 мільярд 780 мільйонів гривень як дивіденди від компанії "Укрнафта", - заяви прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування