На Касьянова, який передав США «список Нємцова», в РФ можуть завести кримінальну справу

Понеділок, 18 травня 2015, 05:17

Депутат Держдуми Євген Федоров 14 травня направив звернення до Следкому РФ, в якому просить провести перевірку недавнього візиту в США колишнього прем'єр-міністра і співголови партії РПР-ПАРНАС Михайла Касьянова і члена політради партії Володимира Кара-Мурзи в США.

Як зазначив парламентарій, однією з цілей візиту опозиціонерів, було надання конгресу США списку російських громадян для введення відносно них санкцій, пишуть "Известия".

На думку Євгена Федорова, подібні дії можуть розцінюватися як надання консультативної та іншої допомоги іноземній державі, спрямованої на сприяння у проведенні розвідувальної та іншої діяльності проти основ конституційного ладу і безпеки Росії.

Виходячи з цього, депутат просить СКР провести перевірку дій опозиціонерів, які можуть містити ознаки злочину за статтею "Державна зрада".

Парламентарій стверджує, що в США Касьянов заявив Росія непередбачувана для партнерів і недемократична країна.

Фактом, в якому Федоров угледів ознаки держзради, стала передача Михайлом Касьяновим в американський конгрес відомостей про російських громадян, журналістів та представників влади, які, на думку колишнього чиновника, брали участь у цькуванні убитого співголови партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова.

Напередодні візиту Касьянова в США з'явилася інформація, що в список, підготовлений самим Касьяновим та членом федерального політради партії Кара-Мурза, потрапили журналісти Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов, Костянтин Сьомін, гендиректори телеканалів Володимир Кулістіков і Олег Добродєєв, а також депутат Держдуми Олексій Пушков, який також є тележурналістом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування