Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тимошенко продовжує "тарифну війну" з Яценюком: піде в ГПУ

Понеділок, 18 травня 2015, 12:31

Фракція "Батьківщина" вимагатиме від Генпрокуратури притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за встановлення цін на комунальні тарифи.

Про це заявила на брифінгу лідер фракції Юлія Тимошенко.

За її словами, фракція продовжує вимагати перегляду цін на тарифи, оскільки має інформацію про поточне перевиконання бюджету у розмірі 21,7 мільярда гривень, яке могло б покрити зростання тарифів.

"Ми звертатимемось у прокуратуру, щоб особи, винні у встановленні такого рівня тарифів, були притягнуті до відповідальності. І це не НКРЕ. НКРЕ – це калькулятор, вони порахували ті дані, які їм надали уряд, "Нафтогаз" та інші держмонополії. Тому ми вимагаємо з'ясувати, хто надав Комісії спотворену інформацію щодо необґрунтованих тарифів", - заявила Тимошенко.

Вона не виключила, що в цій ситуації "може мати місце певна корупційна змова, з метою залишити тарифи на нинішньому рівні".

Як відомо, прем'єр Арсеній Яценюк у Верховній Раді заявляв, що це не уряд встановлює тарифи, а Нацкомісія з регулювання в енергетиці і пообіцяв провести аудит тарифів у найбільших світових компаній.

Він також дорікнув Тимошенко, що вона на телебаченні "показує різні графіки" про ціноутворення тарифів, які не відповідають дійсності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування