У Пентагоні розглядають усі варіанти військової допомоги Україні

Понеділок, 18 травня 2015, 13:29

У Пентагоні розглядають усі варіанти військової допомоги Україні, жоден варіант не відкидається.

Про це в  інтерв’ю українській службі "Голосу Америки" заявила заступниця помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас. 

"Росія порушила міжнародне право, і ми працюємо у рамках Мінських домовленостей, щоб повернути Росію на шлях їх виконання. Велика частина нашої стратегії – надання Україні підтримки. Міністерство оборони США вже надало майже 200 мільйонів доларів допомоги для забезпечення  безпеки в Україні. Вона пішла збройним силам України та прикордонній службі", - заявила  Евелін Фаркас.

Вона уточнила, що мова йде про форму, броньовані машини,  протимінометні радари, медичні речі, навчання…Ми продовжуємо надавати допомогу, тому що взяли на себе це зобов’язання", - сказала Фаркас.

У Пентагоні, додає вона, добре обізнані з тим, чого потребує Україна.

"У Вашингтон ми оцінюємо, яку саме допомогу ми можемо надати. Міністр оборони особисто бере участь в цьому процесі, і я можу Вас запевнити, що  розглядаються усі варіанти щодо надання Україні зброї", - сказала Евелін Фаркас.

Вона додала, що через агресію Росії в Україні, деякі країни НАТО посилюють свою обороноздатність. 

"Ми знаємо, що росіяни є на Сході України, і що вони там діють спільно з сепаратистами, що там присутнє їхнє військове обладнання, жива сила, що вони тренують там сепаратистів та діляться з ними своїм комунікаційним обладнанням. Така діяльність непокоїть сусідні з Україною  країни", - сказала Фаркас.

"Вони переймаються намірами Росії щодо них. Те, що США роблять в контексті НАТО – це запевнення наших союзників, демонстрація Росії того, що Стаття 5 Статуту НАТО діє, і що ця позиція озвучена", - зазначила заступниця помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування