У Міноборони РФ просять звільнити військових, затриманих в Україні

Понеділок, 18 травня 2015, 22:05

У Міноборони Росії називають затриманих в Україні працівників ГРУ "колишніми військовими", і просять їх звільнити.

Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає Interfax.ru.

"Захоплені СБУ в Луганській області громадяни Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв на момент свого затримання 17 травня ц.р. не були чинними військовослужбовцями Збройних Сил РФ", - сказано в повідомленні.

"Ми перевірили інформацію української сторони, - ці хлопці раніше дійсно проходили службу в одному із з'єднань ЗС РФ і мають військову підготовку...", - зазначив Конашенков.

"Розраховуємо на розсудливість українського керівництва і якнайшвидше звільнення Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва", - заявив офіційний представник Міноборони РФ.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками так званої "народної міліції "ЛНР". 

У Кремлі намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування