"Самопоміч" підтримає кандидатури Білоуса і Терентьєва на посади голів ФДМ і АМКУ

Вівторок, 19 травня 2015, 03:12

Фракція "Самопоміч" підтримає внесені Кабінетом міністрів України кандидатури Ігоря Білоуса на пост голови Фонду державного майна та Юрія Терентьєва на пост голови Антимонопольного комітету України.

Про це заявив глава фракції Олег Березюк в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Інтерфакс.

"Наші дві мегафракції "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" запропонували свої пропозиції, ці люди були у нас на фракції і у нас були з ними довгі і глибокі розмови. Після дискусій на фракції ми вирішили дати їм шанс, і ми будемо голосувати і за керівника Антимонопольного комітету, і за керівника Фонду державного майна", - сказав він.

Березюк також зазначив, що це будуть непрості призначення, але "Самопоміч" пропонує дати цим "молодим технократичним людям" шанс. "Ці люди є першим поколінням українських державних технократів. Я б, напевно, хотів інших, але просто державних технократів за 24 роки в Україні ще немає стільки. Це люди вже з сучасною освітою, сучасним баченням, на жаль, без державного досвіду управління. І вони будуть або якісними управлінцями, або стануть жертвами корупційних схем, яким вони самі піддадуться", - вважає О.Березюк.

Депутат також повідомив, що фракція "Самопоміч" вирішила голосувати за запропоновану "Народним фронтом" кандидатуру екс-глави Оболонського райсуду Києва Ірини Мамонтової до Вищої ради юстиції, яка подала у відставку в період президентства Віктора Януковича, але не підтримає кандидата від "Блоку Петра Порошенка ", адвоката Олексія Маловацький. "Це молода професійна і, можливо, якісна людина і фахівець, але у ВРЮ повинні працювати морально і професійно вагомі авторитети", - пояснив він.

За його словами, "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія дискутують щодо кандидатури, яку мають право запропонувати ці фракції, і сподіваються знайти якісну і гідну людину.

Крім того, О.Березюк закликав внести на розгляд на цьому тижні в сесійну залу підготовлений коаліцією новий закон про Рахункову палату та закон про тимчасові слідчі комісії.

Як відомо, коаліція домовилась, що із трьох відведених Раді членів ВРЮ одного висуне БПП, одного – "Народний фронт", і одного – три "малих" фракції коаліції.

Раніше повідомлялось, що уряд запропонував Раді призначити головою Фонду держмайна колишнього голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а Антимонопольного комітету – Юрія Терентьєва.

Фракція "Самопомочі" схилялася до того, щоб делегувати у ВРЮ нинішнього суддю Конституційного суду Віктора Шишкіна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування