Колишній товариш по службі російського затриманого: Він не звільнявся

Середа, 20 травня 2015, 11:28

Російський колишній солдат-строковик третьої окремої бригади спецназу з Тольяті визнав командира Євгенія Єрофеєва й заявляє, що той не звільнявся зі служби.

Про це колишній строковик розповів на умовах анонімності російській службі Бі-Бі-Сі.

Солдат проходив службу під командуванням Єрофеєва в третій окремій бригаді спецназу в Тольяті в 2010 - 2011 роках і упізнав його в людині на відео.

"Ну це він. Якщо зверніть увагу, у нього на обличчі є шрам досить великий. Тож це він, сумнівів тут немає", - сказав солдат.

Шрам на обличчі Єрофеєва

Він також розповів, що раніше служив під його командуванням.

"Ми потрапили саме в цей підрозділ, це називалося "рота молодого поповнення", там Єрофеєв у нас командував, і відповідно далі, разом з ним рік провели. І, наскільки мені відомо, нікуди він не звільнявся, нічого, так він продовжував служити", - сказав він.

"Наскільки я знаю, ми ж спілкуємося з товаришами по службі, якісь звістки доносяться із бригади. Я знаю, про нього не надходило відомостей до нашого кола, що він звільнявся. І якщо він сам відкрито каже, що він із третьої бригади, то в мене немає підстав не довіряти йому", - розповів колишній строковик.

"Тобто вони обоє підтверджують. Досить точно називають і командира частини, і своїх товаришів по службі, усе це легко перевіряється", - сказав колишній боєць.

З Олександром Александровим колишній солдат-строковик не знайомий.

Як відомо, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську, а приїхав в Україну захищати область. Александров під час допиту також назвав всі прізвища та позивні членів їхньої групи.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками так званої "народної міліції "ЛНР". 

У Кремлі вже намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Пізніше в Міноборони Росії назвали затриманих в Україніспівробітників ГРУ "колишніми військовими", і попросили їх звільнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування