Російський військовий поговорив з рідними. Затриманим оголосили підозри

Середа, 20 травня 2015, 13:07

Затриманим російським військовим  оголошено підозри у веденні терористичної діяльності.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці Facebook.

"Повідомляю вам про те, що ввечері 19 травня ц.р. затриманим військовослужбовцям ГРУ Генштабу Збройних Сил Російської Федерації капітану Єрофєєву та сержанту Александрову українськими слідчими було особисто оголошено підозри у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258 3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", - повідомив Лубківський.

"Російським військовим була також надана можливість зв'язатися по телефону зі своїми родичами. Капітан Єрофєєв скористався такою нагодою, поспілкувавшись зі своїми близькими", - зазначив Лубківський.

Єрофеєв

"Телефони рідних Алєксандрова продовжують мовчати", - додав він.

Як відомо, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську, а приїхав в Україну захищати область. Александров під час допиту також назвав всі прізвища та позивні членів їхньої групи.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками так званої "народної міліції "ЛНР". 

У Кремлі вже намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Пізніше в Міноборони Росії назвали затриманих в Україніспівробітників ГРУ "колишніми військовими", і попросили їх звільнити.

Водночас колишній російський солдат-строковик 3-ої окремої бригади спецназу з Тольяті упізнав командира Євгенія Єрофеєва й заявляє, що той не звільнявся зі служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування