ЄС надає сусідам 2 млрд євро на малий бізнес, 200 млн подарує

Середа, 20 травня 2015, 20:46

Європейський союз готує угоду з Україною, Молдовою та Грузією про надання їм 200 млн євро безповоротної допомоги, ще 2 млрд надійдуть у вигляді кредитів для малого і середнього бізнесу.

Про це повідомив на прес-конференції в Ризі комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Джерела "ЄП" уточнюють, що з цієї суми Україні буде надано 1,5 млрд євро та 150 млн відповідно.

Комісар не став офіційно підтверджувати цей розподіл, зазначивши, що надасть деталі після підписання відповідної угоди. Церемонія має відбутися в п'ятницю вранці, перед початком саміту "Східного партнерства".

"В четвер я зможу офіційно оголосити що ми надамо 200 млн євро грантів, які розблокують додатково більше ніж 2 млрд євро інвестицій для трьох країн, що підписали ЗВТ (Угоду про асоціацію). Переважно допомога буде йти через європейські фінансові інституції", - повідомив він.

За словами комісара, гроші мають бути спрямовані на ефективне виконання торгівельної угоди с ЄС.

За словами джерел "Європейської правди", двомільярдне фінансування надійде через ЄБРР та ЄІБ, а часткова безповоротна допомога  з бюджету ЄС є вимогою банків для того, щоби вони надали повну суму.

Раніше повідомлялося, що в четвер Україна та ЄС також підпишуть угоду про надання макрофінансової допомоги на суму 1.8 млрд євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування