У Конгресі США знову закликають надати зброю Україні

Четвер, 21 травня 2015, 05:51

Американський конгресмен Білл Паскрелл знову заявив про нагальну необхідність надати зброю, щоб допомогти українцям захиститися від російської агресії.

Про це він заявив у середу під час урочистої церемонії в Конгресі США на честь 75-річчя утворення Українського конгресового комітету Америки, передає Укрінформ.

"Я думаю, Сполучені Штати мають вийти за межі гуманітарної допомоги, потрібно надати таку військову підтримку, щоб переконатися, що Україна може захистити себе", - наголосив член Палати представників.

При цьому він підкреслив, що понад шість тисяч загиблих в Україні, врахованих тільки за офіційною статистикою, - це дуже велика цифра. "Навіть одна тисяча – це забагато", - зауважив американський законодавець. На його переконання, це має спонукати адміністрацію США прийняти рішення щодо більш серйозної військової допомоги українцям.

Конгресмен Білл Паскрелл був одним із ініціаторів Резолюції нижньої палати Конгресу США H.Res.50, яка має назву "Заклик про звільнення українського бойового пілота Надії Савченко, яка була захоплена військами РФ у східній Україні і незаконно утримується в російській в'язниці з липня 2014 року".

Крім того, Паскрелл є співавтором законопроекту H.R.5782, який разом із версією Сенату США – проекту закону S.2828 став основою для прийнятого в грудні минулого року "Акту на підтримку свободи України – 2014".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News