За добу в АТО загинули 3 військових та 1 цивільний

П'ятниця, 22 травня 2015, 12:55

За минулу добу у зоні проведення АТО загинули 3 українських військовослужбовців, 12 - отримали поранення.

Про це під час брифінгу у п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 12 – отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку", - сказав він.

Лисенко також зазначив, що на Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається Широкине. Противник застосовує широкий спектр озброєнь – від стрілецької зброї до 122-мм гармат.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. У четвер бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після опівдня.

"Окрім стрільби по бойових позиціях сил АТО, терористи "ДНР" вели вогонь зі 122-мм гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі серед цивільних: загинула 1 людина, а ще 2 – отримали осколкові поранення", - сказав він.

Представники Спільного центру з координації та контролю надали інформацію про ці порушення перемир’я з боку проросійських бандформувань спостерігачам ОБСЄ.

Тривають зіткнення і на західних та східних околицях Горлівки. Противник зосередив у цьому районі значну кількість 120-мм мінометів та іншого важкого озброєння, та інтенсивно його застосовує.

На Луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської, переважно зі стрілецької зброї.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування