Журналістів "Дождя" та "Інтера" затримали в Тольятті

П'ятниця, 22 травня 2015, 18:49

У Тольятті поряд з військовою частиною, в якій служать затримані на території України російські військові, був затриманий журналіст "Дождя" Тимур Олевський.

Про це російському телеканалу "Дождь" розповів сам кореспондент у п'ятницю, 22 травня.

Олевського відвезли у відділення поліції.

Співробітники військової частини забрали його документи, та не повернули їх. Вони припускають, що журналіст знімав на камеру режимний об'єкт (саму частину). За словами кореспондента, він просто був поруч з частиною, зйомку не здійснював.

Співробітники поліції сказали, що повезли журналіста "писати пояснювальну".

За повідомленням "Дождя", Олевський в Тольятті за завданням редакції знімав репортаж про затриманих в Україні військових.

Крім того, була затримана знімальна група московського корпункту української інформаційної служби телеканалу "Інтер" - "Подробиці".

Затримані - журналіст Данило Русаков і оператор Віталій Коваленко.

Знімальна група "Подробиць" вирушила в Тольятті, щоб розшукати родичів затриманих під Щастям спецназівців з Росії Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва, проте зробити цього не встигли.

Пізніше Олекський у своєму Твіттері повідомив, що всіх затриманих відпустили.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Вони не можуть вважатися військовополоненими, бо Україна і Росія офіційно не перебувають в стані війни.

Один з військових РФ - Олександр Алєксандровсержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Російський колишній солдат-строковик третьої окремої бригади спецназу в Тольятті визнав командира Євгена Єрофєєва і заявляє, що той не звільнявся зі служби.

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News