Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ викрили схему, за якою Льовочкіна може привласнити землю у Києві

П'ятниця, 22 травня 2015, 19:01

Прокуратура Києва вже кілька років намагається забрати ділянку у ЖБК "Совські ставки" - компанії, близької до теперішнього заступника голови КМДА Павла Рябікіна. Як виявилося, у справі фігурує прізвище Юлії Льовочкіної.

Спірна ділянка – це мальовничі, оточені водоймами землі столичного Жукового острова, повідомляє "Слідство. інфо"

Більше 15-ти гектарів ще у 2002-му-2003-му роках київські депутати віддали в оренду фірмі "Зелений порт", 50% якої належать Рябікіну. Згодом на частині з них виріс яхт-клуб "Маячок".

Інший шматок, за згодою сторін, у 2010-му було передано житлово-будівельному кооперативу "Совські ставки".

За даними "Слідства.інфо", у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно земельна ділянка на Лютневій 58 А та В, яку начебто відібрала прокуратура, фігурує у іпотечному договорі. Фактично, вона закладена.

В іпотечному договорі між банком "Кліринговий дім" та ТОВ "Квентал Сервіс", "Совські ставки" виступили майновим поручителем, а предметом іпотеки стала якраз земля.

Фактично, за документами, у серпні 2014-го року "Совські ставки" поручились за компанію "Квентал сервіс" більш як дев’ятьма гектарами на Жуковому острові перед банком. Оцінили землю у 164 мільйони 756 тисяч 800 гривень.

За це "Квентал Сервіс" отримали від банку ліміт у поновлюваній кредитній лінії на суму понад 116 мільйонів гривень.

Повернути гроші до банку компанія "Квентал сервіс" має до кінця серпня цього року. Поки ж "гарантує" виплату понад 9 га землі, яку заклали "Совські ставки". Якщо ж компанія борг не віддасть, банк може забрати собі землю. 

Журналісти Слідство.інфо виїхали за адресою "Квентал сервіс", вказаною у реєстраційних документах, однак там виявися житловий будинок, "де немає навіть натяку на існування компанії". За телефонним номером представниця компанії записала контакти журналістів, однак з ними так і не зв'язалися.

За даними реєстру фізичних і юридичних осіб, компанія "Квентал Сервіс" зареєстрована у 2005-му році і нині має єдиного засновника – кіпрську компанію "Герсе Інвестментс Лімітед".

За даними відкритого кіпрського реєстру, директором "Герсе Інвестментс Лімітед" є людина з ім’ям ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΙΧΑΗΛ (написання імені так як у кіпрському реєстрі – УП). Вона ж є директором і секретарем іншої кіпрської фірми – БАНТА АГРІКАЛЧУРАЛ ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД. Остання - бенефеціар ПАТ "Миколаївський комбінат хлібопродуктів". Певний час головою Наглядової ради комбінату була Юлія Льовочкіна, нардеп і сестра сірого кардинала парламентської фракції "Опозиційний блок". На запитання журналістів про "Квентал Сервіс" Льовочкіна відповіла, що вперше чує назву цієї компанії.

- Жодних зв’язків з цією компанією в мене немає.

- Але там працюють люди, які раніше працювали у ваших компаніях. Зокрема…

- Ви навіть собі не уявляєте, як багато людей зі мною працювало і на яких посадах.

- Тобто вам не знайома назва цієї компанії? - Я так не можу згадати.

Юлія Льовочкіна, її колега по Верховній раді Іван Фурсін та низка їхніх компаній – власники банку "Кліринговий дім". Це саме той банк, який видав кредит "Квентал сервісу". І саме той банк, який виступив іпотекодержателем понад дев’яти гектарів Жукового острова.

Імовірна схема, про яку говорять експерти 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування