Портнов заявив, що в червні в Брюсселі судитимуть Махніцького та Баганця

П'ятниця, 22 травня 2015, 23:40

Екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що в червні в Брюсселі відбудеться суд за обвинуваченням колишніх керівників ГПУ Олега Махніцького та Олексія Баганця.

Про це повідомив сам Портнов на своїй сторінці в Facebook.

"17 червня 2015 року о 14:00 в Палаці правосуддя місто Брюссель (Бельгія) на вимогу Королівського прокурора Бельгії та за моєю заявою відбудеться судове засідання за обвинуваченням колишніх керівників Генеральної прокуратури України Олега Махніцького та Олексія Баганця в шахрайстві та фальсифікації документів", - написав він.

"Судовий пристав органів бельгійської юстиції Michel Leroy, відповідно до міжнародної Гаазької конвенції від 15 листопада 1965 року, направив Міністерству юстиції України вимогу про вручення повісток Махніцькому та Баганцю та зобов'язання прибути на судове засідання", - додав Портнов.

Екс-чиновник також оголосив винагороду тим, хто дасть інформацію про фактичне місцезнаходження Олега Махніцького та Олексія Баганця для вручення їм повісток бельгійського суду "у зв'язку з ухиленням зазначених осіб від отримання повісток".

Портнов нагадав, що кримінальну справу розпочато за його ініціативою "у зв'язку з тим, що Махніцький та Баганець, зловживаючи службовим становищем, своїми підписами скріпили і направили в Раду ЄС сфальсифіковані дані про (його) кримінальне переслідування".

"У зв'язку з тим, що злочин цими особами скоєно на території України та Бельгії, де розташований офіс Євросоюзу, кримінальне переслідування розпочато в країні, де цей злочин був завершений", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...